Foder från Svenska Foder

- nu också Spillers


HippoBas
Här hittar du de kraftfoder och mineralfoder som säkerställer näringsintaget hos de allra flesta hästar. Fodren är främst framtagna för att passa fritids och ridskolehästar. Det har visats sig att de också i många fall är ett utmärkt val även för tävlingshästar på hög nivå i kombination med ett passande grovfoder. Mineralfoder inom HippoBas familjen är framtagna för att passa de allra flesta hästar.
HippoBas Basic
Ett mycket populärt och smakligt pelleterat färdigfoder som passar i foderstaten till de allra flesta hästar. Med sitt höga innehåll av både fett och fibrer i kombination med ett allsidigt sammansatt protein är HippoBas Basic ett näringsmässigt välbalanserat foder som bland annat har en positiv effekt på hästens muskelansättning. Sammansättnignen är noga avvägd med bl a specifika krav på råvaror med hög andel smältbara fibrer som bidrar till en god och skonsam energiförsörjning med bibehållen god tarmfunktion. HippoBas Basic innehåller bryggerijäst och precis som alla andra Hippos kraftfoder innehåller HippoBas Basic dessutom extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet,foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoBas Cool
En del hästar upplevs som "heta" på vissa foderstater. HippoBas Cool är ett havrefritt pelleterat färdigfoder som ger lunga och harmoniska hästar. Produkten är utvecklad för att ge hästen ett balanserat energiupptag. Fodret innehåller en mängd fiberrika råvaror som på ett skonsamt sätt bidrar med energi och håller hästens mage och tarm vid god hälsa. HippoBas Cool innehåller bryggerijäst och precis som alla andra Hippos kraftfoder innehåller HippoBas Cool dessutom extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoBas Harmoni
Havrefritt färdigfoder i müsliform som ger lugna och harmoniska hästar. Fodret innhåller värmebehandlad spannmål och mycket majs som tillför värdefull energi. Värmebehadlingen ökar tillgängligheten och utnyttjandet av energin samtidigt som man kan förvänta sig att slippa många av de problem som ofta associeras med höga stärkelsegivor. I kombination med en hög andel fiberrika råvaror som t.ex. grönmjöl, ges hästen ett balanserat energiupptag samtidigt som det medverkar till att hålla hästens mage i god hälsa. HippoBas Harmoni innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.

HippoBas Müsli
Färdigfoder i müsliform med värmebehandlad spannmål. Detta gör att nedbrytningen av stärkelsen förbättras. Eftersom spannmålen även är valsad maximeras tillgängligheten och utnyttjandet av energin. I och med detta kan man också förvänta sig att slippa många av de problem som associeras med höga stärkelserika kraftfodergivor. Det är ett näringsmässigt välbalanserat foder som passar bra till alla hästar. HippoBas Müsli innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoBas Mineral Vitlök
Mineralfoder som ger ett balanserat tillskott av mineraler och spårämnen. Produkten innehåller ett mindre tillskott av vitlök som ökar smakligheten. För att täcka hästens behov även under stallperioden är HippoBas Vitlök berikad med vitaminer, däribland de viktiga B-vitaminerna. Sammansättningen passar de allra flesta hästar och är ett extra lämpligt val när man vill ha ett smakligt mineralfoder.

HippoPro 
är utvecklat för att möta det höga energibehov och de speciella krav som tävlingshästar och hästar i hård träning har. Här hittar du energirika och skonsamma foder som ger hästen möjlighet att prestera på toppen av sin förmåga. Mineralfodrena inom HippoPro innehåller mycket kalcium i förhållande till fosfor och är utvecklade med framförallt den högpresterande hästen i åtanke

HippoPro Müsli
HippoProMüsli är ett energirikt färdigfoder i müsliform. Produkten är speciellt anpassad för att motsvara behoven hos . Fodret innehåller värmebehandlad spannmål som ökar tillgängligheten och förbättrar hästens energibalans. 
Sojaolja och linolja bidrar med viktig energi samt gör pälsen blank och fin. Valet av råvaror och fodrets höga energiinnehåll gör att det är speciellt lämpligt för tävlinghästar, hästar i hård träning och alla andra hästar som behöver extra energitillskott i foderstaten. Jästkulturen Dimond-V ingår för att öka hästens kondition och energiomsättning samt för att ge en bättre syreupptagningsförmåga och prestationsnivå. HippoPro Müslit innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoPro Action
HippoProAction är ett pelleterat och mycket energirikt färdigfoder till alla aktiva hästar. Energikällorna är speciellt utvalda utifrån sin skonsamma inverkan på hästens magtarmfunktion. HippoPro Action har ett extra högt innehåll av fett och fibrer. Fiberkällorna är omsorgsfullt utvalda och kombinerade med hänsyn till sina dietistiska egenskaper. Den vegetabiliska fettsyrasammansättningen är noga avvägd och detta kombinerat med en låg stärkelsenivå är mycket fördelaktigt för hästens optimala fodrutnyttjande och energiförsörjning. Med HippoPro Action i foderstaten kan man därför undvika de problem med muskler och tarm som högpresterande hästar med stora fodergivor traditionellt ofta drabbas av. HippoPro Action har för att passa högpresterande hästar ett extra högt innehåll av alla vitaminer och mikromineraler. Däribland E-vitamin och de viktiga B-vitaminerna som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoPro Mineral
HippoPro Mineral är ett smakligt vitaminiserat mineralfoder som passar bra till alla hästar i foderstater där man framförallt behöver komplettera med kalcium. Hästar med en hög aktivitetsnivå har ofta en något lägre egenproduktion av B-vitamin samt ett ökat behov av E-vitamin. Produkten är utvecklad för att matcha just dessa behov. Det höga innehållet av vitaminer i HippoPro Mineral gör att den också passar utmärkt till många andra hästar, t ex digivande ston och växande hästar, där man vill tillföra extra kalcium och en hög nivå vitaminer.

HippoPro Champ
Energifoder i pelletsform som innehåller Diamond V - som ökar upptaget i tamen, extra magnesium, majs samt olja.
Hög andel betfiber som är skonsamt för magen.
Säck: 25 kg


Under HippoGrow har vi samlat våra proteinrika färdigfoder. Dessa foder passar ofta särskilt väl till dräktiga och digivande ston samt växande hästar. Fodren passar också utmärkt i foderstater till alla hästar där det behövs extra protein. Mineralfodrena inom HippoGrow innehåller förhållandevis mycket fosfor, vilket gör att de ofta passar särskilt bra till hästar i avel och växande hästar.
HippoGrow Alfa
HippoGrow Alfa är ett pelleterat färdigfoder med hög andel grönmjöl vilket ger ett högt proteininnehåll av god kvalitet och ett gynnsamt bidrag av fibrer som stimulerar tarmfunktionen. HippoGrow Alfa passar mycket bra till alla hästar som behöver extra protein och är ett umärkt val till ett proteinfattigt grovfoder samt när man vill gynna hästens muskelansättning. Eftersom fodret har ett högt innehåll av smältbart råprotein av hög kvalitet tillgodoses stoets behov under dräktigheten och digivningsperioden. Tillväxten hos växande hästar gynnas och deras behov av aminosyror, såsom t ex lysin tillgodoses. Precis som i övriga kraftfoder inom Hippo är extra B-vitaminer tillsatta, vilka har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoGrow Breed
HippoGrow Breed är ett pelleterat färdigfoder med mycket protein av hög kvalitet. Fodret passar bra till alla hästar i foderstater där det råder brist på protein. Exempelvis är det ett utmärkt komplement till ett proteinfattigt grovfoder samt när man vill gynna hästens muskelansättning. Bl a tack vare det höga innehållet av smältbart råprotein tillgodoser HippoGrow Breed stoets behov under dräktighet och digivning, Fodret gynnar tillväxten hos unghästar och deras behov av aminosyror, såsom t.ex. lysin tillgodoses. HippoGrow Breed innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.
HippoGrow Mineral
HippoGrow Mineral är ett smakligt mineralfoder anpassat framförallt för dräktiga ston, unghästar samt fritids- och ridskolehästar. Produkten är berikad med vitaminer, däribland även de viktiga B-vitaminerna. Produkten används med fördel även under stallperioden. HippoGrow mineral är ett bra val till alla hästar när det saknas fosfor i foderstaten.
Happy Hoof
Godkänt fångfoder. Unikt låg calorie.Mycket låg stärkelse och sockernivå, innehåller biotin,kalcium,zink och koppar.
Cool Mix
En unik lågenergimix med NovaMin-S som ger en klar allmän konditionsförbättring inom 6 veckor. Utformad för maximalt utbyte vid minimalt foderintag.
High Fibre Cubes
För trotjänare, ponnys samt hästar med risk för fång. Ett komplett lågkalorifoder med Bio-Active System. Godkänd av Laminitis Trust (engelsk förening för hästar med fånganlag).
Senior Conditioning Mix
Ett foder för de äldre hästarna som fortfarande är aktiva eller har svårt att hålla hullet.
En blandning av mycket lättsmälta fibrer, ångpreparerad spannmål samt GLUKOSAMIN för lederna. Samt hög andel av E-vitamin och högkvalitativt protein.
Fodret innehåller lättsmält värmebehandlad spannmål kombinerat med smältbara fiber av hög kvalitet. Fodrets fina struktur gör det lättuggat även för hästar med dåliga tänder.
Conditioning Mix
Det finnas olika anledningar till att hästar förlorar i hull. Hårt parasittryck, dålig grovfodertillgång, sjukdom, stress, ökad aktivitet eller dåliga tänder är några. Att bygga upp och bibehålla hullet utan att samtidigt orsaka några oönskade förändringar i beteendet är ibland en svår avvägningskonst. Spillers Conditioning Mix är sammansatt för just dessa situationer och passar också mycket bra för att få hästen i ett toppat uppvisningsskick. Ett högt innehåll av olja kombinerat med ett noga kontrollerat stärkelseinnehåll möjliggör ett högt dagligt energiintag utan att orsaka några problem. Fodrets proteinsammansättning gynnar muskelansättningen. Det är bevisat att Conditioning Mix förbättrar hästens överlinje på så lite tid som två veckor.
Response Slow Release Energy Mix
För tävlingshästar som blir heta av traditionellt foder.
.Fodret ger långsam energi från fett och fiber som varar länge. Detta ger både styrka och kontroll. Fodret innehåller chelaterade mineraler och en hög nivå antioxidanter vilket gynnar den högpresterande hästen
Response Instant Energy Mix
Ett müslifoder för tävlingshästen som ger snabb energi och extra gnista.
Fodret passar perfekt till den lugna hästen som behöver det lilla extra för att prestera på topp. En relativt hög nivå av värmebehandlad stärkelse ger den extra energin. Eftersom detta kombineras med en väl avvägd mängd smältbara fibrer bibehålls ändå en god maghälsa. Fodret innehåller chelaterade mineraler och en hög nivå antioxidanter vilket gynnar den högpresterande hästen
Stud & Youngstock Mix
Ett mycket smakligt müslifoder som passar både föl, växande hästar och dräktiga ston.
Fodrets proteinkvalitet är extra hög och kan med fördel ges redan från 2 veckors ålder. Extra antioxidanter som exempelvis vitamin C och E ingår för att gynna immunförsvaret som är extra viktigt i perioder av stress, som t ex avvänjning. E vitamin har dessutom visat sig öka nivån av antikroppar i råmjölken, vilket ger fölet en bättre start. Levande jäst stimulerar magtarmhälsan. Extra vitaminer och mineraler är tillsatta för bästa resultat, däribland chelaterade mineraler för en ökad fruktsamhet och folsyra för att täcka de ökade behoven under dräktighet, digivning och tillväxt.


Fibergi
tillverkar komplett kraftfoder, koncentrat och topping för olika slags hästar och prestationer.
Fibergi står för modern utfodring baserat på gamla kunskaper och traditioner
I fibergi färdigfoder tillsätter vi halmhackelse precis som de kunniga hästkarlarna gjorde förr i tiden. Hackelsen gör att hästarna tar längre tid på sig att äta kraftfodergivan vilket är skonsamt för magen. Tack vare strukturen får även de hästar som inte skall ha så mycket kraftfoder ändå en förhållandevis stor volym foder i krubban.
Halmen i FIBERGI BAS, LÅG och ELIT är speciellt skördad för att få en så ren och dammfri produkt som möjligt. Den odlas på en stor gård utanför Halmstad som efter våra krav levererat denna råvara under ett tiotal år.

FIBERGI BAS passar till hopp- och dressyrhästar, aktiva fritidshästar, ridskolehästar, trav-, galopp- och fälttävlanshästar i lätt träning samt även större tävlingsponnyer och flera andra hästar och ponnyer av olika raser och storlekar.
Ovanstående hästkategorier skall ses som exempel. Det är alltid hästens verkliga energiförbrukning och inte typ av arbete som skall ligga till grund för foderstatsberäkningen.
Komplett med bl.a. biotin och E-vitamin
FIBERGI BAS är ett komplett kraftfoder med vitaminer, mineraler och spårämnen i nivåer för att passa den typen av arbete som nämnts ovan. FIBERGI BAS innehåller bl.a. biotin i en mängd som säkerställer optimal utfodring för hovarna, E-vitamin och selen i mängd som anses lämplig för denna hästgrupps muskelarbete, magnesium för optimala nerv- och muskelfunktioner, koppar för bindväv och skelett.
FIBERGI BAS innehåller knäckt havre, knäckt korn, microniserade ärtor, melass, vetehalm, microniserat korn, linfrökaka, sojaolja, linolja, vitamin-, mineral- och spårämnesblandning
Skonsamt och smakligt
FIBERGI BAS är smakligt för hästen på grund av tillsatsen av melass. Melassen och oljorna gör även att fodret är helt dammfritt samt att vitaminer och mineraler binds vid övriga råvaror och separationsrisken försvinner. Hackelsen gör att ättiden förlängs vilket är skonsamt för hästens fodersmältningssystem men som också bidrar till att fodret utnyttjas bättre. FIBERGI BAS är även tillsatt linfrökaka som är bra för päls och mage.

FIBERGI LÅG är ett müslifoder med hackelse för hästar med lägre energibehov såsom fritidshästar i lätt arbete och de flesta tävlingsponnyer och kallblod. FIBERGI LÅG passar också utmärkt till konvalescenter och hästar i vila. Även till tävlande hästar med låg energiförbrukning.
Passar bäst vid små givor
FIBERGI LÅG är ett komplett kraftfoder med ett lägre protein- och energiinnehåll. FIBERGI LÅG är smakligt för hästarna och på grund av tillsatsen av melass är det även dammfritt. Detta gör att vitamin- och mineralblandningen binds mot spannmålen och risken för separation försvinner. Det innehåller också en relativt hög andel av vitaminer, mineraler och spårämnen för att tillgodose hästarnas behov även vid ganska små givor.
FIBERGI LÅG innehåller t.ex. extra biotin för god hovkvalitet och linfrökaka för päls och mage.
FIBERGI LÅG ger tack vare tillsatsen av hackelse en ganska stor volym i krubban och därför får de hästar som skall ha små kraftfodergivor ändå en stunds sysselsättning.
Energi (MJ) ger både hull och ork åt hästen. En fet häst skall alltså ha mindre energi i foderstaten. Alla hästar behöver dock allra minst 1,2 kg hö, ca 2 kg hösilage eller ca 5 kg bete per 100 kg kroppsvikt och dag. Halm kan ersätta delar av grovfodergivan.
FIBERGI LÅG innehåller knäckt havre, knäckt korn, linfrökaka, melass, vetehalm, kalk, salt, vitamin-, mineral- och spårämnesblandning bestående av bl.a. Biotin, Vitamin A, E, D3, B1, B2, B6 och B12, järn, koppar, kalcium, magnesium, selen, mangan, niacin, folsyra m.m.Betfor

Fördelarna med det klassiska fodermedlet Betfor är många. Betfor är rikt på energi men fritt från stärkelse som i för stora mängder kan ge hästen fodersmältningsproblem. Istället innehåller Betfor socker och pektiner, lättsmälta fibrer, med en stimulerande effekt på mikroberna som bryter ner fodret i grovtarmen. Detta är mycket fiffigt då det förbättrar hästens näringsupptag och underlättar för tarmfloran vid foderbyten. Jämfört med havre så har Betfor visat sig ge lägre mjölksyranivåer i musklerna och öka hästens uthållighet vid arbete. Uppblött Betfor är dessutom en bra vätskekälla och är därför bra att ge i samband med transporter och tävling.

Lusernpellets
Lusernpellets är ett pelleterat grovfoder framställt av lusernväxten alfalfa.
Lusernpellets har ett högt innehåll av lättsmälta fibrer och är en utmärkt lysinkälla tack vare sin höga proteinhalt. Lusernpellets är ett utmärkt kompletteringsfoder till hö eller ensilage och har ett naturligt högt innehåll av vitaminer
och mineraler, framförallt kalcium och magnesium. Lusernpellets bör blötläggas innan utfodring.
   
TILLSKOTT

Enzion

Dåliga hovar är ett utbrett problem i Sverige. Enzion är ett fodertillskott speciellt framtaget för hästar med hovproblem såsom sprickor, dålig tillväxt, hålväggar, tunna sulor m.m. Enzion är en noga avvägd kombination av proteiner, mineraler, spårämnen, aminosyror och en mängd olika vitaminer som alla samverkar för att bygga upp och stärka hoven inifrån. En klar förbättring kan ofta ses redan efter 4-5 veckors behandling med Enzion. Smaken är som sött knäckebröd och hästen äter det gärna.

HippoExtra Lin
Bra för magen; skyddar mot frätande magsyror.
Gör pälsen blank och kan även lindra allergiska besvär.
Säck: 10 kg


Saltsten vit 10 kg
Saltsten vit 2 kg
Saltsten gul 2 kg
 
 
Kaia:s Hästsport, Stenevägen 43, 692 35 Kumla, Tel. 019-580 580, E-post kaias@kaias.se Webmaster Roscha